Late Train av Kamila

Vad är jag nöjd med?

Jag är nöjd med själva iden att rita en station. Jag jobbade med den tillräckligt mycket för att alla detaljer skulle vara så bra som de blev..  

Hur var det att jobba med gouache?

Det var jätte rolig men samtidigt svårt. Det var för första gången jag målade med gouache och troligen inte den sista. Färgerna är inte så som akvarel är. Jag är van med akvarel vilket gjorde att jag alltid tog för mycket vatten på penseln, vilket ledde till att hälften av vattnet hamnade på målningen och jag var tvungen att torka den med papper.

Vad var svårt?

Välja vilka färger jag ska använda. Jag gjorde skiss på ett papper och visste inte riktad hur den ska se ut när den är färglagd. Perrongen som ligger under stationen var den svåraste delen att måla. Jag har inte planerat vad ska finnas där nere. Det kändes som att den inte passar till resten av bilden. Dessutom var det svåraste även att hitta rätta färger som kommer att passa till hela kompositionen.

Vad har jag lärt mig?

Att använda en ny teknik, ha tålamod och koncentration. Att ha en motivation att återkalla detaljerna i bilden. Varenda gång jag målade var det lättare och lättare att slappna av och kontrollera min frustration om något inte gick så som jag hade planerat.

Lämna ett svar