Sångfåglar och fisk dass

Vad är jag nöjd med? Jag gillar hur jag lyckats få så mycket in i bilden utan att att det ser för mycket ut. Jag tycker att allt har någon typ av balans, även fast vissa saker inte ser ut att höra hemma så är det precis vad jag ville ha i den.

Vad var svårt? Jag tyckte det var svårt att få alla färger till nyansen jag ville. Eftersom färgen var ljusare när den var blöt och man bara kunde veta exakt vilken färg man fick när den torkat på pappret var det svårt att matcha färger med varandra. Jag fick nästan gissa och bara hoppas på det bästa.

Hur var det att jobba med gouache? Det var väldigt anorlunda att jobba med gouache. Det var inte riktigt som jag tänkte mig. Det är en helt ny konsistens än vad jag tidigare använt. Men jag tyckte det var väldigt kul att testa på och att lära mig nya tekniker.

Vad har jag lärt mig? Jag har lärt mig många nya tekniker, exempelvis nya sätt att blandar färg. Jag har också lärt mig att tålamod kommer långt. Jag brukar inte ha mycket tålamod när jag målar och gillar inte att måla småsaker men nu har jag lärt mig att tålamod kan leda till något väldigt fint om man har det.

Lämna ett svar