Midnatts sysslor

Vad är jag nöjd med?

Jag är nöjd med hur bilden blev i helhet och hur alla komponenterna går ihop. Men mest av allt är jag nöjd med natthimlen i fönstren. Dels blev den bra, men den bestämmer även hela bildens känsla. När jag målade bilden var jag orolig för hur färgerna skulle gå ihop och hur fönstrens innehåll skulle påverka bilden, men natthimlen komplimenterade bilden bra.

Hur var det att jobba med gouache?

Det var nytt, ovant, läskigt och roligt. Eftersom allt var så nytt och ovant behövde man lära sig och utforska färgen medans man arbetade vilket var intressant. När man skulle återanvända tidigare färger var det lite irriterande då de blev mycket mer vattnig än tidigare och då även genomskinligare.

Vad var svårt?

Åh, allt. Dels för att sättet att jobba, hela processen var ett ’första gången projekt’ för mig så var det ju självklart svårt. Men även för att när jag väl hade en skiss och påbörjat med en utvald färgpalett så insåg jag att jag inte var nöjd med färgerna. Men när jag fortsatte och tog in mer färger så kom jag underfund med det hela.

Vad har jag lärt mig?

Jag har lärt mig att arbeta med perspektiv och gouache vilket var första gången för mig. Men jag lärde mig också innebörden av att fortsätta med bilden även om jag är tillfälligt missnöjd med färger och så vidare. För ju mer jag inkluderar så utvecklas bilden och blir något annat.

Lämna ett svar