Självporträtt och Studier

©Eva Åhlfeldt Karlsson

Självporträtt

Vad jag har gjort är ett självporträtt i bläck som gått ut på att leta upp skuggorna som finns i ansiktet. För att få fram så mycket skuggor som möjligt så drog vi för vissa fönster och släckte alla lampor.

Vad tycker jag blev bra?

Jag tycker om hur hårt blev. Genom att söka efter skuggorna så behövde man inte tänka på  att få till texturen för den kom automatiskt med skuggorna.

Jag tycker också om glasögonen.  Det var vad jag startade med och det la en bra grund för resten  av ansiktet.

Vad var svårt?

Samtidigt som glasögonen blev bra så var det också en av de svåraste momenten. Anledningen till det är för att det är svårt att få sidorna lika och å allt att sitta rakt. Sen så var det hela saken med att den är målad i bläck och man kan inte sudda eller göra om på ett bara sett om man råkar göra fel.  Sen så var det svårt att få till ansiktsdragen. Ögon är alltid svårt att göra och att inte få möjligheten att göra om gör det inte lättare. Det är samma anledning till varför både näsan och munnen var svår att göra.

Vad kunde jag ha gjort annorlunda?

Om jag gjort den nu så skulle jag ha dragit ner på skuggorna kring halsen. För, enligt mig iallafall, så ser det ut som om jag kollar över min axel. Sen skulle jag nog smalna av ansiktet. För jag vågade inte göra för mycket nu av rädsla att förstöra allt det andra.

©Eva Åhlfeldt Karlsson

Handstudier

Egentligen så gick uppgiften ut på att man hade en kort tid på sig att rita av något i sin omgivning. Men jag gjorde istället lite efter min egen tidsräkning. Motiven jag oftast valde var händer då jag ville öva och om man kollar noga så ser man hur människor håller olika i pennor och i penslar.Det var inte det ända jag målade men det va det som upprepades flest gånger. Denna övning var också gjord i bläck och jag använde mig av en liten pensel för att få mer kontroll över rörelserna.

Vad blev jag nöjd med?

Jag tyckte att jag lyckades ganska bra med att få till fingrarna på händerna. Om man utgår ifrån där pennan eller penseln ligger i handen så var det, lätt är fel ord att använda men, mindre svårt att få till det andra för man hade något att gå efter.  Sen tycker jag om att det ser skissigt ut även fast det är gjort med flytande färg och pensel.

Vad var svårt?

Det svåraste med uppgiften var att lyckas få ner handens utseende innan ställningen ändrades och man var tvungen att börja om med en ny. Sen var det svårt med själva handleden som man skulle lyckas få , åtminstone, hyfsad.

Lämna ett svar