Porträttövningar

© Rebecka Nilsson  


Ansiktsstudier

Jag har arbetat med ansiktsstudier och har försökt göra ansiktsporträtt med en grund av blyerts som sedan blivit övermålat med akvarellfärger. Det var tänkt att det skulle bli något som kom ut ur huvudena som växter eller moln, men det blev aldrig av för att jag inte kunde bestämma mig. Därför kvarstår två av porträtten utan något på huvudet och ett med bara vanligt hår.

Jag blev inte helt nöjd med dessa teckningar för att ansiktena inte ser särskilt levande eller detaljerade ut. Det var inget bra val att använda så få färger, jag kanske borde ha försökt göra bilderna med större variation av färger. Något som var lättare att göra var att inte rita av någon särskild, utan bara rita det man kände för. Då blev det inte så mycket press över att det måste bli likt.

© Rebecka Nilsson                                                               
© Rebecka Nilsson  

 

 

 

 

 

 

 

 


Finelinerporträtt på tid

© Rebecka Nilsson  

Jag har även gjort porträtt med fineliners då jag bara har haft 2-3 minuter på mig och inte har lyft pennan från pappret. Denna uppgift var mycket intressant då man inte behövde tänka på hur bra det skulle bli och bara ritade på istället.

Lämna ett svar