Inspiration till att fortsätta

Varför var den här uppgiften viktig för mig?  Vad lärde jag mig?                             Jag målade med tusch och promarkers för första gången och  hade precis börjat förstå hur akvarellfärger fungerar.  Gunnar gav oss uppgiften att kombinera alla tre teknikerna och jag upptäckte hur kul det är att jobba med dem och att blanda dem  i samma illustration. Motivet fick vi välja själva och jag hade precis spelat ett spel som berörde mig så när jag kom på att jag kunde ta inspiration därifrån blev det jättekul att göra uppgiften. Det inspirerade mig att göra fler liknande bilder.

Hur gick det till när ni målade? Jag gjorde en skiss i blyerts och förde över konturerna av den till ett akvarellpapper med hjälp av ett ljusbord. Sedan målade jag akvarell som bakgrund, promarkers  framför det och tusch i förgrunden så det blev som en svart siluett.

©Lovisa Gibson

Lämna ett svar