Powernap

Vad är jag nöjd med?

Jag blev väldigt nöjd med enkelheten. Det är inte mycket detaljer i bilden men det blev ändå en bra helhet. Sedan tycker jag att outlinsen tillför mycket till bilden, de ramar in och tillför ett helt nytt djup. Sedan att sätta in detaljer som kanske inte hör hemma, som en stor skål med koifiskar gör det lite mer spännande.

Vad var svårt?

Jag tyckte att det var svårt då det var min första gång att arbeta med just gouche. Gouche är en mycket täckande färg. För mig som själv är van vid att använda vattenfärg och bygga upp så var det en utmaning att använda en täckande färg.

Sedan torkade gouchen mellan varje användning så jag fick ofta blanda nya färg och det kan vara klurigt att få till rätt nyans igen.

Eftersom färgen var annan nyans innan den torkat var det svårt att skugga till en början. Efter ett tag lärde man sig att tolka färgen.

Hur var det att jobba med gouache?

Som sagt var det en utmaning. Men när man lärt sig använda färgen var det kul och lättare att få det resultatet man ville.

Vad har jag lärt mig?

Jag har lärt mig att använda gouche, det kanske inte är något jag kommer välja i första hand men absolut något jag kan tänka mig använda igen. Sedan är jag väldigt petig när jag målar och tar oftast lång tid på mig så jag fick lära mig att arbeta snabbare och tillåta att allt inte behöver vara perfekt för att skapa en schysst helhet.

Lämna ett svar