Läxläsning

Vad är jag nöjd med?
Jag är ganska nöjd med att man ser helheten på vad jag vill förmedla genom min bild och att jag lyckas uttrycka flickans frånvarande i rummet när hon tittar ut mot fönstret.

Hur var det med att jobba med gouache?

Det var lite svårt med att blanda och få till rätt nyans, det var också lite jobbigt att blanda de färgarna som fort har torkat ut, men annars var det väldig praktis att man kan spara färgen och återanvända det och att man dessutom kan täcka över färgen om man i sånna fall skulle råka måla fel. 

Vad var svårt?
Det som jag hade lite svårt med är perspektivet speciellt på fönstret och att fixa till skuggorna i bilden, lite med de små detaljerna och själva formen på armen och händerna också. Jag hade också viljat få rummet ännu mer tråkigt och dött genom att kanske göra rummet mer stökigt med flera döda krukväxter och göra rummet lite mörkare och inte lika färgglad som det är i rummet. 


Vad har jag lärt mig?
Att använda gouache och perspektiv

Lämna ett svar