Nattdisk

Jag är nöjd med de flesta av detaljerna i bilden. Att rummet också ser stort ut trots att jag inte målat över hela pappret. Jag är nöjd med fönstret och hur man fortfarande kan se husen och byggnaderna i mörkret för att det var en av mina utmaningar. Jag har inte använt mycket färg, bara i små skalor, men jag tycker ända att den inte är för kal. Färgkombinationerna i bilden är jag väldig nöjd med. Allting ligger i blått och grått men jag tyckte det passade och fortsatte på det temat. För att få saker att sticka ut men ändå höra ihop valde jag en och samma färg som fick sticka ut vilket är ett beslut jag är glad att jag tog.

Att jobba med färgen gouache var en ny erfarenhet jag gärna vill utveckla till mer kunskap. Det var väldigt roligt att använda färgen just för att den skiljer sig från både akvarell och akryl ganska mycket. Den var enkel att jobba med om man blev missnöjd med sin bild. Det var bara att måla över istället för att börja börja om från grunden.

Det som var svårt var egentligen inte processen i sig utan brist på tid eller för mycket tid och för lite press. Den lilla perfektionist inuti mig skulle prompt säga sina åsikter om bilden och därför tog det längre tid en jag velat. Eftersom möjligheten att täcka och göra om fanns hände det att man villa få allting perfekt i minsta detalj. De olika längderna på benen. Usch! Jag önskar jag hade tänkt till när jag skissat och skissat annorlunda så att jag inte målat benen olika långa.

Jag har lärt mig perspektiv. Det var inte första gången jag höll på med perspektiv men det var inte precis min specialitet. Att jobba med skuggor har jag lärt mig. I vanliga fall brukar det vara skuggor i ansikten och mjuka former. Men nu jobbade jag med skuggor i ett kök vilket var något nytt jag lärt mig.

Lämna ett svar