Blodbad

Vad är jag nöjd med?

Mönstren jag lyckats skapa vart jag nöjd med, eftersom jag har knappt skapat sådana mönster förut. Färgerna passade ihop och tillförde något till bilden. Gjorde att bilden vart mer levande fast att det var inredning i badrummet.

Hur var det att jobba med gouche? Vad var svårt?

Till en början var det svårt och knepigt, färgen var trög och svår att blanda till rätt konsistens. Det kunde även vara svårt att blanda färger på pappret och skugga. Den torkade färgen löses upp av ny. Färgen som torkade på paletten gick inte att återanvända knappt, torkade och flagnade.

Men desto mer man jobbade med målningen desto lättare gick det. Man fick till snitsen och kunde skugga. Man fick inte ha för mycket vatten och blanda till mycket av en färg när man skulle täcka ytor av pappret/målningen.

Vad har jag lärt mig?

Jag har lärt mig att måla i perspektiv, även utmanade mig med en horisont linje utanför själva målningen. Lärt mig att skapa något tidsenligt, återskapade möbler, mönster och färger från 70 talet. Lärt mig att måla textur och skuggat med gouachfärg. Har knappt jobbat något med akryl, gouach är ganska likt akryl. Men jag lyckades ändå få till en målning. Jag lärde mig även att måla större ytor och mer realistiskt än vad jag brukar. Mönster på större ytor och större objekt lärde jag mig att göra.

Kul uppgift även om den var tidskrävande. Jag lärde mig ganska mycket och även att exprimitera.

Lämna ett svar