Porträtt övningar

©Lisa Svanberg Nilsson

Snabbporträtt

Vi skulle rita snabba 2 minuters porträtt av varandra då vi inte var tillåtna att släppa pappret med pennan.  För att göra bilderna roligare hade ”modellen” på sig olika hattar.

Jag tyckte att det var en ganska rolig uppgift då man fick lära sig att inte behöva sudda och att fixa de misstag man begick. Det hjälpte en att släppa på kontrollbehovet.

Jag blev faktiskt ganska nöjd med mina porträtt i helhet även om det finns många små justeringar jag hade velat göra i efterhand.

Studier

T.ex. blev händerna för små på en bild och vissa ansiktsdrag hamnade lite fel på en annan.
Nästa uppgift var att göra studier av de runt omkring sig. Man kunde rita av en hand, en sko eller porträtt.

Själv valde jag att göra olika porträtt, ett porträtt av varje person. Jag gillar hur vissa av bilderna blev, andra gillar jag inte lika mycket då de inte är jättelika personerna jag avbildade.

Om jag gjorde om uppgiften hade jag velat planera layouten av de olika porträtten för att skapa en bättre balans gällande placering och storlek.

©Lisa Svanberg Nilsson
©Lisa Svanberg Nilsson

Stina Persson -inspirerade porträtt

Den här uppgiften gick ut på att vi skulle göra porträtt i bläck eller akvarell som utgick från ett foto som vi tagit av oss själv eller någon annan. Utifrån den bilden skulle vi lägga till något eget. Vi skulle jobba direkt med bläck men det var okej att skissa innan.

Själv valde jag att utgå från en bild på min syster. Jag målade direkt vilket ledde till att jag hann med tre porträtt. Två i bläck och ett i akvarell. Jag tyckte att detta var en bra övning då jag kan se hur bilderna utvecklades. Den sista var den jag blev mest nöjd med.

Lämna ett svar