En uppgift jag minns..

Varför var den här uppgiften viktig för mig? Eftersom att jag fick utmana mig själv. I början hade jag inget självförtroende alls och fick ångest bara över att göra den här uppgiften. Min lärare, Mia, fick mig att må lite bättre då hon sa att allt skulle ordna sig och att jag skulle få hjälp.

Hur gick det till när vi målade?

Först började vi måla hela tavlan grå och sen kalkerade vi av oss själva genom att använda oss av en projektor. Jag började måla ögonen men insåg att jag inte alls fick fram rätt nyans och tappade hoppet för tavlan redan i första början. Jag försökte lugna ner mig och tänka igenom hur jag skulle få fram den ljusa effekten i ögonen och då använde jag mig utav vit färg. Det bästa att måla med tavlan var ansiktet och jackan. Jag fick fram detaljerna på jackan. Det var bildläraren, Mia Forsberg, som höll i denna lektion.

Vad har jag lärt mig?

Att alltid ha tålamod när det gäller konst. Om man vill att det ska bli bra, måste man göra så gott man kan och inte slarva sig fram som jag alltid brukar göra eftersom jag har ingen tålamod. Men tack vare den här uppgiften så kunde jag fokusera på detaljerna. Detta är den första uppgiften jag någonsin har blivit nöjd med.

Lämna ett svar